Investeringsprofiler til den helt almindelige investor

Udgivet 2018-12-30 - Skrevet af Philip Sørensen

Herunder kan du se i alt 4 forskellige investeringsprofiler, som tager udgangspunkt i den helt almindelige investor, og baserer sig på alderen af investoren. Med alderen vil man gerne over i mere sikre investeringer (såsom obligationer), hvorimod man som ung bedre kan tage risikoen. Investeringsprofilerne er sammensæt af 4 forskellige komponenter: kontanter, aktier, obligationer, og REIT.

Midt i 20'erne
Slut 30'erne/start af 40'erne
Midt i 50'erne
Slut 60'erne og fremad


Ovenstående investeringsprofiler er taget fra bogen A Random Walk Down Wall Street, som er en rigtig god og teknisk bog, som forklarer i dybden, hvordan aktiemarkedet fungerer, og hvordan den almindelige investor for mest for pengene.

Afbalancering af din portefølje

Der findes et råd om at købe aktier billigt og sælge dem, når de er dyre, men hvordan gør man egentlig det? Den nemmeste måde er, at afbalancere din portefølje efter din investeringsprofil.

Lad os sige, at du har en investeringsprofil, som hedder 80% aktier og 20% obligationer. I forbindelse med, at markedet dykker, f.eks. som det gjorde i 2008, så vil prisen på dine aktier falde, mens dine obligationer vil forblive nogenlunde. Pludselig vil din portefølje måske være 70% aktier og 30% obligationer, pga. faldet. Det betyder, at du skal sælge nogle af dine obligationer, og bruge pengene på at købe aktier. Du sælger altså dine obligationer, mens de er dyre, og køber aktier, mens de er billige. Har du pludselig 90% aktier og kun 10% obligationer, er situationen selvfølgelig omvendt, hvor du skal sælge aktier for at købe obligationer.


Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar