Anbefalelsesværdige bøger om investering og aktiemarkedet generelt

25 Apr 2024

Bøger kan være fantastisk indgangsvinkel til at lære nyt om f.eks. aktiemarkedet, eller lære nye teknikker, hvor der virkelig bliver gået i dybden. Herunder gennemgår vi bøger, der klart kan anbefales. God læsning.
A Random Walk Down Wall Street

A Random Walk Down Wall Street

I 1973 skrev Burton Malkiel første udgave af A Random Walk Down Wall Street, og sidenhen er den blevet opdateret 10 gange. Bogen handler om aktiemarkedet, og populariserede “random walk” hypotesen. Forfatteren argumenterer, at priserne i markedet typisk viser tegn på tilfældige udsving, og at man ikke konsistent kan udkonkurrere markedsgennemsnittet.

Bogen kan beskrives som en øjenåbner, der forklarer i dybden, hvordan aktiemarkedet fungerer, og hvad der reelt virker bedst for den almindelige investor.
Trading Systems and Methods

Trading Systems and Methods

Bogen er et stort opslagsværk på 1.200 sider, der beskriver og forklarer et væld af investeringsmetoder. Det kan sagtens være, der findes andre bøger, som forklarer de forskellige metoder og teknikker bedre, men det er virkelig volumen af forskellige teknikker, der taler for bogen. Man kan slå op på hvilken som helst side og finde ny inspiration.

Selv har jeg brugt bogen flittigt til inspiration til kvantitativ analyse af aktier, og i den kontekst kan jeg kun anbefale den.

Har du læst en god investeringsbog, der ikke er på listen her?

Det er selvfølgelig langt fra alle investeringsbøger, som jeg har læst, og derfor hører jeg gerne fra dig, hvis du har læst en bog om investeringer eller aktiemarkedet, som du synes var anbefalelsesværdig. Brug kontaktoplysningerne nederst på siden for at kontakte mig. På forhånd tak!

Relateret indhold

Aktiesparekonto - Kan det betale sig?

Aktiesparekonto - Kan det betale sig?

Udgivet 2024-04-25

Investering

Kan det betale sig at oprette en aktiesparekonto? Med regne eksemplet viser jeg forskellen.

Læs indlægget →
Investeringsprofiler til den helt almindelige investor

Investeringsprofiler til den helt almindelige investor

Udgivet 2024-04-25 — Opdateret 2024-05-02

Investering

Hvordan ser din investeringsprofil ud? Bliv klogere på, hvordan den almindelige investor bør investere sine midler

Læs indlægget →
Gordon's dividende vækstmodel

Gordon's dividende vækstmodel

Udgivet 2024-04-25

Investering

Teknisk analyse

Gordon's dividende vækstmodel er en model til teknisk aktie analyse. Er aktien billig, eller er den for dyr? Få svaret med modellen.

Læs indlægget →