ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Sådan reparerede jeg min Dewalt DCF887, hvor hovedet/borepatronen var gået i stykker

Udgivet 2019-12-22 - Skrevet af Philip Sørensen

Jeg har en gammel Dewalt DCF887 slagnøgle, som jeg aldrig rigtig har fået brugt. Det viste sig dog, at selve hovedet, der tager fat i en bit, var gået i stykker. Den ville ikke længere gribe fat i ting. Det værste er, at jeg er næsten sikker på, det skete, da jeg tog vinkelarmen ud af slagnøglen. Typisk.

Indkøb af reservedelene

Jeg fandt en video på YouTube, hvor en gut forklarede, at det åbenbart er ret almindeligt for denne slagnøgler at knække en fjeder inde i hovedet, og at denne fjeder var billig. Det gav mig motivation for at se, om jeg kunne finde denne reservedel. Ret hurtigt fandt jeg dog ud af, at jeg nok ikke ville kunne købe den i Danmark, men der var en masse forhandlere i England, som solgte delene.

Håbet faldt dog lidt, da jeg så begyndte at slå forhandlerne op på Trustpilot. Adskillelige havde MEGET dårlige anmeldelser. Derudover fandt jeg også ud af, at flere forhandlere brugte forskellige navne for selv samme virksomhed. Endelig på side 4 af Google fandt jeg dog en forhandler, som havde en fine anmeldelser. Det blev Miles Tool & Machinery Centre (ikke reklame, bare tilfreds kunde), hvor jeg købte to fjedre og en låsering. Så var der en ekstra, hvis en af delene skulle gå i stykker. Pris endte med at være 70 DKK, inkl. fragt. Prisen var måske en halv pund højere end hos de andre, og det ville jeg da glædeligt betale for en ordentlig forhandler. Et par uger efter lå reservedelene i min postkasse.

Reparationen af Dewalt DCF887 slagnøglen

Det første man skal gøre er, at fjerne låseringen fra hovedet. Det tog noget tid, før jeg regnede den ud, men det der virkede for mig, var at bruge to små skruetrækkere. Den ene holdte låseringen fast, mens den anden prøvede at dirke ringen fri, hvor det lille hul i ringen var. Det er noget pangel, men det kan gøres.

Efter låseringen er fjernet, kan hovedet adskilles. Hold styr på stumperne. Metalkuglen er løs i et hul på siden af hovedet, hvor den ødelagte fjeder også sidder.

Når hovedet er adskilt, kan den nye fjeder påmonteres. Kuglen skal indsættes ovenover fjederen i hullet. Herefter kan man hurtigt lave en test, for at sikre det virker, inden man samler resten.

At installere låseringen igen, er også noget værre pangel. Jeg endte med at løse det ved at indsætte den ene arm på låseringen i hovedet og holde den nede med en skruetrækkere. Derfra kunne jeg så tvinge den anden arm af ringen på plads med lidt vold, og så er den repareret.

Det er lidt vildt at tænke på, at en del til 15 DKK betyder så meget på et værktøj til 1.000 DKK.

Læs manualen

En anden positiv ting ved reparationen er, at jeg læste manualen. Valgmulighederne 1, 2, og 3 på slagnøglen havde genereret mig lidt, fordi jeg ikke kunne finde ud af, hvad det betød. Det står selvfølgelig i manualen. Læs den her: Dewalt DCF887 manual. Manualer for andre Dewalt produkter kan ses her: ServiceNet Dewalt. Informationen, jeg manglede, kan du se herunder.

ModeFt.-Lbs.In.-Lbs.Nm
12024027
21251500170
31521825205Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar